Leiderschapsontwikkeling voor managers
Succesvolle leiders hebben zelfkennis, discipline, een heldere missie en zijn authentiek. Dit geeft hen een groot gevoel van zingeving en geluk.

Coach voor authentiek leiderschap

Ben je manager en wil je een nóg betere leider worden? Denk dan eens aan een executive coach om vanuit authentiek leiderschap aan de slag te gaan. Ik help je met gedegen maatwerk om je persoonlijk en professioneel leiderschap te versterken.

Herken je jezelf in een van de volgende situaties:

 • Ik heb te maken met uitbreiding of verandering van mijn takenpakket.
 • Ik ben betrokken bij de start van een nieuw organisatiebreed project.
 • Ik wil graag meer inzicht in mijn eigen leiderschap.
 • Ik wil als manager problemen effectiever oplossen.

 

Lees hieronder hoe je in 3 tot 5 gesprekken een betere leider wordt, voor jezelf én voor anderen.

Persoonlijk coachingstraject voor leiders

Ik help jou als manager bij

 • Het vergroten van zelfkennis,
 • het definiëren, verduidelijken en realiseren van doelen en
 • het begeleiden en ondersteunen van de medewerkers.

 

Mijn werkwijze bij leiderschapsontwikkeling
De start van het leiderschapstraject is een concrete coachvraag. In 3 tot 5 sessies richten we ons op

 • jouw bewustwording,
 • het vergroten van je zelfvertrouwen en
 • het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van jouw eigen mogelijkheden.

Gespreksonderwerpen zijn bijvoorbeeld ambities, management en werk-privé balans.

Met welke resultaat ga je verder?
Na het coachtraject heb je nieuwe inzichten in:

 • hoe je als authentiek manager problemen effectiever kunt oplossen,
 • je eigen competenties en hoe je die inzet. Bijvoorbeeld strategisch denken, leidinggeven, het ontwikkelen van medewerkers, inzicht in eigen gedrag, vaardigheden, normen en waarden en ego.

 

Duur
De 3-5 gesprekken vinden in eerste instantie plaats volgens een vast schema gedurende een afgesproken periode. Na afloop kunnen er meer gesprekken plaatsvinden al naar gelang de behoefte of hernieuwde inzichten.

 

Antoinette Middeldorp
Leiderschap wordt niet uitgeoefend met woorden, maar met houding en daden.

Authenticiteit gaat over het oprecht laten zien wie je bent en wat je kunt. Het betekent dus dat je je kwetsbaar opstelt als je iets niet weet, hulp accepteert en fouten durft toe te geven.

Ik werk met het 7 schillenmodel van Authentiek Leiderschap dat Bas Blekkingh ontwikkelde. Dit model is in de praktijk succesvol getoetst. Je leert jouw sterktes en zwaktes kennen. En je ontwikkelt jezelf verder tot authentiek leider. 

Het 7 schillenmodel gaat er vanuit dat elk mens uit 7 schillen bestaat. Het geeft je inzicht in je drijfveren, je ego’s en het effect van je gedrag op anderen.

Door met het 7 schillenmodel te werken, leer je jouw missie te definiëren met als doel jezelf en anderen te inspireren en te leiden. Hierdoor ben je in staat de blokkerende en stimulerende systemen van jezelf boven tafel te krijgen. Je leert de blokkerende en stimulerende patronen van je organisatie te onderzoeken en betere beslissingen te nemen.

De verkenningstocht van de buitenste schil (omgeving) naar de binnenste schil, brengt je uiteindelijk naar je kern, je authenticiteit en jouw diepste drijfveer. Welke missie schuilt er achter al jouw schillen? Zodra je jouw eigen kern eenmaal gevonden hebt, is het mogelijk om de reis weer van binnen naar buiten te maken. Je diepste kern en missie bepalen dan je gedrag en dat verandert meteen de kijk op de problemen in jouw organisatie.

De zeven schillen in het model hebben allen een eigen dynamiek. De kunst is om je effectiviteit en probleemoplossend vermogen te vergroten door op de juiste schil een probleem te behandelen. Je kunt er problemen mee in kaart brengen en oplossen, vaak door juist op die diepere laag te zoeken.

Ben jij op zoek naar inzichten in jouw mogelijkheden om een betere leider of manager te worden? 

Mail of bel me, óf stuur een WhatsApp voor een persoonlijke afspraak.