06 - 426 548 18

    

De Strandwacht: opfristraining interventies & Fish!

Overzicht

De Strandwacht: opfristraining interventies & Fish!

De Strandwacht, school verbonden aan het Pedologisch Instituut, is een school voor kinderen met psychiatrische en gedragsproblemen. Een school voor kinderen, die meer zorg nodig hebben dan andere kinderen en daarom zijn aangewezen op het speciaal onderwijs.

De kinderen op deze school vertonen soms agressief gedrag. Dit doet een groot appél op de leerkracht. De leerkrachten worden getraind om het kind in de klas weer rustig te krijgen en hoe zijzelf vanuit een veilige en zorgzame houding kunnen optreden. Trainers in dit lopende project zijn Hassan Chibani en Jan Harings van Topopleidingen.

Deze dag stond in het teken van het opfrissen van de interventies én om vanuit het FISH! perspectief bij te dragen aan het thema op een positieve manier. Hoe ga je om met deze gespannen situatie? Welke houding en welk gedrag kies je? Hoe kun je je collega’s helpen en blij maken met jouw ondersteuning in de stressvolle situatie? Maar ook spelen met diverse stijlen geeft inzicht.

De onderwerpen

  • Wat kan Fish voor jou persoonlijk betekenen in de spannende situatie?
  • Hoe kies je je houding, maak je kinderen blij, hoe ben je erbij en blijf je ook spelen?
  • Hoe kun je fysiek ingrijpen en welk bewust signaal geef je daarmee af?
  • Welke keuzes en ervaringen heb je met de methode?
  • Het naspelen van verschillende situaties, bespreken en leren van elkaar.

Interactieve werkvormen gaven de dag een luchtig en speels karakter.

Resultaat : verheldering op de mogelijke interventies en mooie gesprekken over de keuzes die je hebt in het omgaan met zeer agressieve kinderen

Opdrachtgever: Lia Perrenet

Directeur de Strandwacht