06 - 426 548 18

    

Diensten


Herken je dit? Veel veranderingen en projecten verlopen stroperig en traag. Er wordt veel vergaderd, hard gewerkt en toch heb je het gevoel: dit kan anders, sneller en beter. Hoe doorbreek je dat?
Text_2

 

Een goed voorbereide en gefaciliteerde workshop zorgt voor een stroomversnelling: voor verdieping, versnelling of besluitvorming. Ambitieuze en concrete vraagstellingen zijn het startpunt voor elke sessie. En met de juiste kennis- en belangendragers in combinatie met effectieve werkvormen komen tot een gedragen resultaat.

FACILITEREN

Als facilitator zorg ik voor een omgeving en een uitdagend programma zodat groepen productiever en effectiever zijn. Ik begeleid het proces en ondersteun de groep zodat mensen optimaal kunnen participeren, creatief kunnen denken en de dialoog gestimuleerd wordt.  Interactieve resultaatgerichte bijeenkomsten verhogen de betrokkenheid en acceptatie en daarmee het resultaat. Gelijktijdig vind er een proces van onderling begrip en een betere samenwerking voor het vervolg plaats. Een facilitator ondersteunt de bijeenkomst of vergadering, maar draagt niet bij aan de inhoud. Als neutrale buitenstaander ben ik  gericht op het proces en pleeg interventies op leuke én lastige momenten.

Faciliteren betekent letterlijk ‘makkelijk maken’, verbinden en dat is precies mijn rol.

CREATIEF ADVIES

Soms heb je de mensen zelf in huis,  de oplossing voor ogen maar wil je nog net iets meer creativiteit of een andere blik van de professional. Antoinette Faciliteert geeft creatief advies op het gebied van workshops en bijeenkomsten; is er een andere creatieve of meer innovatieve manier om het vraagstuk te lijf te gaan. Is een workshop  wel de juiste oplossing of is er eerst iets anders nodig? Antoinette Faciliteert stelt scherpe vragen om tot de kern van het vraagstuk te komen. Essentie daarbij is; wat verandert er met de voorgestelde oplossing ? Wordt het probleem daadwerkelijk opgelost en lukt dat met de (werk)vorm die gekozen is?

Antoinette Faciliteert geeft advies wat er daadwerkelijk nodig is om verder te komen, om de juiste stappen te zetten naar resultaat.